De 15 ingredienten die je altijd in huis moet hebben

Elk huis beschikt natuurlijk over zijn eigen kenmerken. Die worden in grote mate bepaalt door de bewoners van het huis. Toch zijn er altijd wat zaken op te noemen waar elk huishouden zich nou aan zou moeten houden.Denk maar aan een verbanddoosje of een brandblusapparaat. Maar ook in de keuken zijn er wat zaken die onmisbaar zijn en het leven een stuk vergemakkelijken. Met onderstaande 15 ingrediënten zal je natuurlijk altijd in staat zijn snel wat voedzaam en lekker op tafel neer te kunnen zetten:

  • Zout: Misschien wel voor de hand liggend, is dit ingrediënt absoluut onmisbaar in elk gerecht. Een snufje zout doet wonderen.
  • Zonnebloemolie: Heel gezond en handig om in te bakken. Doordat het over minder onverzadigde vetzuren beschikt is het gezonder dan andere oliesoorten.
  • Olijfolie: Heel handig voor het gebruik in een salade of ook om ermee te bakken. Let er wel op dat er verschillende soorten olijfolie te verkrijgen zijn waarbij niet allemaal dus geschikt zijn om meet bakken.
  • Bloem: eigenlijk vanzelfsprekend. Bloem is immers de basis van een heerlijke cake of pastei. Het is een van de ingrediënten waarmee je altijd snel een gerecht kan klaarmaken.
  • Bakpoeder: wie bloem gebruikt zal zeker ook bakpoeder nodig hebben. Deze helpt bij het proces van rijzen en zal het gerecht dus lekker luchtig en krokant maken.
  • Gist: heeft ongeveer dezelfde functie als de bakpoeder en zorgt voor een goed gistingsproces. Ideaal voor het bakken van je eigen brood.
  • Pasta: iedereen houdt wel van pasta. Deze dient als basis waarna je met allerlei sauzen de smaak kan variëren. Het is bovendien ook nog snel te bereiden.
  • Rijst: ook onmisbaar is natuurlijk dit ingrediënt. Wat gekookte rijst te samen met wat groente en vlees of vis vormt al een gezonde en complete maaltijd.
  • Ingeblikt vis: niet iedereen houdt van de smaak van ingeblikte vis, maar dat dit ingrediënt niet minder belangrijk in de keuken. Ingeblikte vis is namelijk ook in verschillende soorten te verkrijgen wat de keuze nog groter maakt. Heerlijk in een salade of als beleg op je zelfgebakken brood.
  • Kipdeeltjes: natuurlijk mag kip niet ontbreken. Kip wordt door een ieder wel gegeten en laat zich bovendien op ontelbare manieren combineren in gerechten.
  • Tomaten: Dit zijn echte smaakversterkers. Wat verse tomaten in een salade of gewoon in een kip of visgerecht doet wonderen.
  • Peper: om het eten wat meer op smaak te brengen zal wat peper zeker nooit kwaad. De mate zal wel sterk afhangen van persoon tot persoon en is het daarom beter om het ze zelf te laten doseren op het eten.
  • Eieren: als ingrediënt in een gebak of gewoon als gerecht op zich zullen eieren hun plaats in de keuken zeker nooit kwijtraken.
  • Uien: ook deze zijn smaakmakers en zijn lekker te combineren met vele gerechten.
  • Kaas: dit veelzijdig ingrediënt mag natuurlijk niet ontbreken. Een krokante pizza bak je samen met dit ingrediënt en wat bloem, tomaat , kip en olijfolie in je eigen keuken.

Door deze ingrediënten handig met elkaar te combineren kan je dus binnen een mum van tijd de lekkerste gerechten op tafel “toveren”. Gegarandeerd succes bij je gasten of gewoon voor jezelf!

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door bekende Loodgieter Drenthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *