De 7 keuken apparaten die elke kok nodig heeft

In de keuken is, net als in elke andere werkplaats, goed gereedschap onontbeerlijk. In de keuken moet elke goede kok dus ook de beschikking hebben over de juiste apparaten die het werk vergemakkelijken. Met onderstaande keuken apparaten zal elke kok zich als een ware meester in de keuken wanen en de lekkerste gerechten binnen de kortste keren kunnen bereiden.

1. De handmixer

Dit eenvoudig apparaat neemt een groot deel van het werk over wanneer het aankomt bij het klutsen van eieren of het vermengen van kleine hoeveelheden aan ingrediënten.  Vooral bij het klaarmaken van een aantal gerechten ontneemt dit klein apparaat heel veel werk uit de handen van de kok.

2. De blender

De blender is een heel veelzijdig apparaat die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Zo kan er ijs mee worden fijngemaakt  of kan het worden gebruikt om snel een heerlijke smoothie klaar te maken. Ook hier is belangrijk dat het werk snel gebeurt en de kok dus veel tijd bespaart.

3. Een kookplaat

Nadat de kok eenmaal alle voorwerk heeft gedaan is het moment aangebroken om de pan op het “vuur” te plaatsen. Een elektrische kookplaat heeft als grootse voordeel dat de warmte er heel goed af te stellen is. Dit verkleint de kans op aanbranden. Ook wordt de warmte gelijkmatig over de pan verspreid en waardoor het kookproces ook overal hetzelfde is. Dit stelt de kok in staat om zijn aandacht ook beter te verdelen over meerdere gerechten.

4. Een ruime oven

Uiteraard is in elke keuken een goede oven ook onmisbaar. Deze dient ruim te zijn zodat het klaarmaken van gerechten voor een groot aantal personen in een keer kan gebeuren. Een goede oven heeft natuurlijk ook een nauwkeurig afstelbare thermostaat die elke kok in staat stelt ovengerechten perfect klaar te maken.

5. De vaatafwasmachine

Nadat alle gerechten zijn vervaardigd is het heel belangrijk om de keuken weer netjes op te ruimen. Het wassen van de vaat vormt hier een groot deel van. Handmatig wassen kost veel tijd, tijd die de koken liever anders besteed. Een vaatafwasmachine speelt hierop handig in en zorgt ervoor dat binnen de kortste keren de vaat afgewassen is.

6. Een afzuigkap

Tijdens het klaarmaken van de gerechten komen er natuurlijk een heleboel aroma’s en overige geuren vrij. Deze kunnen voor de kok echter storend zijn. Denk maar aan de geuren die vrijkomen bij het frituren. Een afzuigkap verwijdert deze geurtjes op een eenvoudige wijze en zorgt voor een frissen keuken, ook tijdens het klaarmaken van de gerechten.

7. Een goede keukenweegschaal

Een apparaat waarvan het belang niet onderschat dient te worden is de keukenweegschaal. Zelfs de meest ervaren koks gebruiken dit om de ingrediënten nauwkeurig af te wegen. Meten is weten en een keukenweegschaal speelt hierop in.

Door bovenstaande apparaten te gebruiken in de keuken zal het werk van elke kok niet alleen worden vergemakkelijkt maar zal het ook zorgen voor een beter resultaat.

Dit artikel is gemaakt met hulp van Ikea en Loodgieter Groningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *