Wat je echt moet weten voordat je begint met koken

Een heerlijke pasta!…Wat proeft dat fijn. De smaak is top! Ik zou dit nooit kunnen klaarmaken. En dan nog zo perfect. En als je eens ziet hoe makkelijk dit wordt klaargemaakt dan krijg je het gevoel dat koken echt niet zo moeilijk is dan het lijkt. Zo zijn er een heleboel andere recepten die heel makkelijk zijn om klaar te maken en waarvoor je niet eens veel ingrediënten voor nodig heb. Het zijn gewoon basis dingen die je moet weten om eten klaar te maken. Hoe wordt je een goede kok? Om lekkere recepten weten klaar te maken moet je enkele dingen weten. Wij gaan in dit artikel enkele dingen op noemen die je als beginnende kok moet weten.

  • Gezelligheid brengen in de keuken

Je moet ten eerste alle angst met betrekking tot koken laten varen. Doordat je er zo negatief op tegenaan kijkt dan kan en zal je het ook niet met succes doen. Als je de angst heb kunnen weg werken dan gaan we aan de slag. In alles wat je doet en met een goed resultaat wil beëindigen moet je er plezier in brengen. We gaan koken dus tot een hobby maken. Dit moet leuk zijn omdat je het beste uit wil halen. Maak het leuk. Als muziek je ding is zet dan muziek op de achtergrond dans mee en besef dat je aan het leren bent. Lees op rustige momenten receptenboeken en kijk waar je interesse naar toe gaat.

  • Houdt het simpel

Zoek de eerste paar keer geen moeilijke recepten, maar houdt het simpel. Zoek geen gerechten waar je veel ingrediënten voor nodig heb of die langer dan een uur bereidingstijd nodig hebben. Besef dat je aan het leren bent. Gebruik Google en andere zoekmachines voor het vinden van recepten. Houdt het simpel!. Begin met de simpelste dingen zoals aardappelen, eieren, Spaghetti en andere korte recepten.

  • Bereid je goed voor

Neem de tijd om alles voor te bereiden. Ga bij de recepten eerst na wat je allemaal nodig heb om het gerecht klaar te maken. Leg alle ingrediënten klaar op tafel. Bereid alle dat gesneden, gewassen moet worden en zet ze klaar. Wanneer je deze bij elkaar brengt moet je niet opzoek gaan naar ingrediënten. Zo voorkom je dat je niet vergeet om dingen mee te nemen.

  • Volg de instructies op

Houdt je aan de regels. Als er staat dat je 350 gram boter nodig heb, zorg er voor dat je die ook heb. Als je andere verhoudingen gebruik dan zal het eten anders uitkomen dan is uitgelegd. Als je aan het vorderen bent dan kun je later zelf gaan improviseren in de keuken.

  • Wees niet bang voor fouten

Wees niet bang om fouten te maken. Als je iets leert moet je de instructies volgen en als het toch mis gaat moet je niet opgeven. Fouten maak je om er de volgende keer van te leren zodat je het de volgende keer beter doet. Fouten of vergissingen kunnen maken dat je eten soms juist lekkerder smaakt dan het zou moeten smaken. Maar het kan inderdaad ook mis gaan. Als dat gebeurd ,ga daar niet om stressen. Zie het als een leermoment. Bestel die dag dag wat eten van een restaurant of een andere fastfood soort. Ga je volgende keer weer tegenaan. Leren koken gaat niet van een moment op de andere maar het is een leerproces.

  • Houdt de keuken schoon!

Heel vaak zien we dat alle aandacht uit gaat naar het eten en niet meer naar de schoonheid van de keuken. Etensresten blijven liggen in de gootsteen en de keuken ziet eruit alsof er een bom is ontploft. Ook al kan dit laatste niet heel veel schade aan richten, zo kan dat eerste wel. Je krijgt dan problemen met je leidingen en zal een loodgieter in moeten schakelen.

  • Proef regelmatig

Proeven moet je tussendoor blijven doen, omdat je zo te smaak kan besturen. Proef meerdere keren. Als het eten niet voldoende zout, zuur, zoet of andere smaak heeft dan kun je die aanvullen met wat het ontbreek. Als je niet zeker bent over de smaak dan kan je altijd iemand die in de buurt is vragen om hulp.

  • Trucjes voor de keuken

Onthoudt trucjes voor de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld zout gebruiken in het water waarin je pasta kookt. Over het algemeen vinden mensen eten lekker wanneer het smaak heeft. Zout is een smaakmaker. Door zout in het water waarin je pasta kookt te zetten krijgt de pasta extra smaak. Daarnaast heeft de saus waarmee je de pasta eet ook smaak. Hierdoor is de smaak sterker.

Koop een instant read-thermometer. Hiermee kun je de twijfel van wanneer het vlees gaar genoeg is weghalen.

Bewaar tips voor specerijen is zo veel mogelijk in de koelkast of diepvriezer. Zo verliezen ze minder snel hun smaak.

Werk efficiënt. Probeer tijd te winnen. Zo ga je bij groenten niet blad voor blad groenten wassen en dan gelijk snijden. Maar was eerst alle groenten, zet ze dan in een schone bak en daarna ga je alles snijden.

Bij het bakken van vlees of vis moet deze liefst droog gemaakt worden met een schone doek of een papieren doek. Bij het bakken voorkom ja dat deze gaat koken in plaats van bakken.

Als je deze tips in acht neemt dan kun je binnen de koste tijd net zo goed koken dat je misschien ook nog jouw eigen restaurant kan beginnen. Succes ermee!

Ben je toch niet de keuken prins die je dacht te zijn, kun je natuurlijk altijd nog een van deze beroepen uitoefenen haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*
*