Top kook en recepten websites

In dit artikel zullen wij de beste en hoogstgeplaatste websites, die kookgerechten en recepten aanbieden, bekijken. Deze rangschikking is gebaseerd op het aantal bezoekers per maand. Deze websites zijn wereldbekend en hebben jarenlang hun diensten verricht om zo hoog geplaatst te zijn. Hier zijn dan 10 van de beroemdste websites:

 1. Allrecipes. Deze website voert de lijst aan met een gemiddeld aantal bezoekers van 25 miljoen bezoekers per maand. Zodra je de site opendoet, wordt je overrompelt met foto’s van de lekkerste gerechten. Deze worden elk aangevuld met de bijbehorende recepten en voorbereidingswijze. Je hebt bij hen de mogelijkheid te abonneren op 3 tijdschriften voor $5 per maand.
 2. FoodNetwork. Deze zal zeker niet ontbreken in de top, want velen van ons kennen “the Food Channel” ook. Zij hebben een gemiddeld aantal bezoekers van 23,5 miljoen bezoekers per maand. De website is overzichtelijk ingedeeld en is overwegend gebaseerd op hun tv-programma. Voor de meer visueel ingestelde student is dit zeker een aanrader.
 3. Food. Het gemiddeld aantal bezoekers bedraagt 15,5 miljoen. De site bevat filmpjes om te helpen bij het voorbereiden. Er is ook een handig zoekbalkje om je specifiek gerecht te vinden.
 4. TheKitchn. Maandelijks een bezoekersaantal van gemiddeld 8,5 miljoen. Bevat niet alleen kookrecepten, maar ook handige tips en ideetjes voor in en rondom de keuken.
 5. Yummly. Staat op de 5e plaats met een gemiddeld aantal van 7 miljoen bezoekers per maand. Als je echt zo een voedselliefhebber bent, ben je niet gauw uitgekeken op deze site. De foto’s van de overheerlijke gerechten zullen je tijd misschien zonder reden consumeren.
 6. Chow. Hun maandelijkse bezoekersaantal ligt rond de 6 miljoen. Los van de lustige foto’s met recepten, zijn er handige tips en ideetjes voor het decoreren van je voedsel met bloemen bijvoorbeeld.
 7. Epicurious. Gemiddeld maandelijks bezoekersaantal ligt nog net onder 4,8 miljoen per maand. Het 1e dat je ziet bij het bezoeken van de site is een zoekbalk om te zoeken naar je gewenste recept.
 8. SimplyRecipes. Met een gemiddeld bezoekersaantal van 4,5 miljoen en een webpagina die voldoende uitgebreid is, waarbij tot het schillen van een aardappel uitgelegd wordt, verdient deze site in de top 10 te zijn.
 9. CookingLight. Gemiddeld aantal bezoekers is 4,2 miljoen. De site heeft kookgerechten, gezondheidstips, drankrecepten en nog veel meer.
 10. BettyCrocker. Op de 10e plaats met een gemiddeld bezoekersaantal van 4 miljoen, maar doet zeker niet onder met de recepten en volledige kookboeken.

Met een gemiddeld aantal van 2 miljoen of meer bezoekers heb je nog: MyRecipes, EatingWell, Cooks ( met een uitgebreid overzicht van alles dat je maar zoekt ), Spoonful (van Disney) en Kraftrecipes. Zo kunnen we het lijstje verder aanvullen en kun je op elk van deze websites terecht voor topgerechten van wereldchefs.

Als enkele bijbehorende topsites voor Nederland heb je:

 • Culy. Deze site is erg populair met eten en drinken, handige keukengadgets. Ook kun je handige filmpjes bekijken en restauranttips meenemen.
 • Foody. is er ook zo eentje, je kunt via de zoekbalk snel gemakkelijk vinden waar je naar zoekt.
 • Smulweb. is ook erg uitgebreid met enorm veel recepten voor heerlijke gerechten.

Er zijn nog vele andere aan te raden websites met elk hun eigen unieke aanpassingen en bijvoegingen aan bestaande en nieuwe recepten. Als het op eten aankomt, is de mens wel heel vindingrijk. Het kan niet anders: als je eenmaal moet eten, laat het smaken!

Succes met het uitproberen en smakelijk eten!